Ökotudatos IT eszköz adomány a ProofIT-tól

2022.06.29.
A RoboKaland kapta a ProofIT informatikai adományát. A régi IT eszközeink újrahasznosítva, nyári IT gyerektáborokban lesznek felhasználva.

E-hulladék újrahasznosítva

Hamarosan költözik az irodánk. A feleslegessé vált vagy hibás IT eszközeinknek új helyet kerestünk. A környezetvédelem jegyében a hulladéklerakó helyett a RoboKaland Ökotudatos Jövőért Nonprofit Kft. számára ajánlottuk fel a kiselejtezett IT eszközeinket. A ProofIT irodájából működő szerver gépek, billentyűzetek, egerek, kábelek, rack szekrény, switch, router és kvm switch is helyett kapott a RoboKalandnál, a digitális közösségi alkotóműhelynél.

Azért döntöttünk a környezetvédelmet és fenntarthatóságot támogató RoboKaland mellett, mert szerettük volna, ha a kidobásra ítélt IT eszközeink újrahasznosításra kerülnének. A RoboKaland jelezte felénk, hogy az e-hulladékunk a nyári gyerektáboraikban lesz felhasználva. Ezzel az adománnyal a természet, a bolygónk is jobban járt, és az IT szakma iránt érdeklődő gyerekek – a leendő IT-sok – is. Reményeink szerint adományunkkal a jövő IT szakembereinek kineveléséhez is hozzájárultunk egy kicsit.

Cél: Ökotudatos IT szakemberek nevelése

A RoboKaland az első olyan alkotóműhely, ahol kidobásra szánt elektronikai hulladékokból új dolgokat építhetnek az IT szakma iránt fogékony gyerekek. Eddig 49 tonna e-hulladékot hasznosítottak újra. A ProofIT által odaadományozott eszközök segítségével is a gyerekek elsajátíthatják a számítógépek javítását, az operációs rendszerek működését és telepítését.

A RoboKaland programjain résztvevő gyerekek készítettek már használatra alkalmatlan IT berendezésből, alkatrészekből újrahasznosítva okos kertet, mikroprocesszoros “okos” eszközöket, víztisztítót, ipari berendezéseket, ion hajtóművet és robotokat is. A RoboKaland küldetése, hogy a gyerekekkel foglalkozva egy élhetőbb bolygót, ökotudatos szakembereket, kutatókat és feltalálókat hagyjon maga után.

Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen jó ügyet szolgáló kezdeményezést támogathattunk!

Kapcsolódó:  A nem funkcionális szoftvertesztelés típusai

TAGS  
Author

ProofIT

Complete test automation service and infrastructure: test automation from design through implementation to evaluation of results. ProofIT Ltd. has been providing assistance to a wide range of services and testing infrastructure, primarily for large companies and state organizations for more than ten years.
© 2018 ProofIT Kft. Minden jog fenntartva. / All rights reserved.
linkedin
Share This