Kategória: Blog

Ökotudatos IT eszköz adomány a ProofIT-tól

A RoboKaland kapta a ProofIT informatikai adományát. A régi IT eszközeink újrahasznosítva, nyári IT gyerektáborokban lesznek felhasználva.

Tovább olvasom
A HungaroControl és a ProofIT innovációja megújíthatja a légiforgalmi iparágat

A ProofIT automata szoftver technológián alapuló rendszere alkalmas arra, hogy a légiforgalmi irányítási rendszereket gyorsan és teljeskörűen tesztelje. A HungaroControllal közös, minőségbiztosítást támogató innovációnkat a 2022-es madridi ATM Világkongresszuson mutatjuk be.

Tovább olvasom
Örökölt rendszer-migráció: kinek, mikor ajánlott?

Milyen előnyökkel jár az örökölt rendszer-migráció? Kinek éri meg fontolóra venni a régebbi alkalmazásainak modernizálását?

Tovább olvasom
Performanciatesztelés a bolgár DSK Bankban (2)

Bulgária vezető pénzintézete informatikai rendszer átalakítást hajtott végre a pandémia idején. Esettanulmányunk második részében bemutatjuk a bolgár DSK Banknak a KPMG-vel közösen végzett performanciatesztelési projektünk kritikus pontjait és eredményeit.

Tovább olvasom
Performanciatesztelés a bolgár DSK Bankban (1)

Egy pénzintézet informatikai rendszerének átalakítása sokban hasonlít a hídépítéshez. Minden pontos és részletes tervek szerint készül, végül pedig egy terheléses próbát kell végezni, aminek eredményeképpen bebizonyosodik, hogy a gyakorlat igazolja-e az előzetes kalkulációkat. Ismertetjük a bolgár DSK Banknak a KPMG-vel közösen végzett performanciatesztelési projektünk lényeges pontjait. (1. rész)

Tovább olvasom
Performancia tesztelés dióhéjban (1) - Mikor és kinek indokolt performancia tesztelést elvégeztetni?

Hogyan működik az összetett informatikai rendszerek teljesítményének mérése a gyakorlatban? A témát döntéshozói oldalról megközelítő cikksorozatunkban a komplex szoftverek performancia tesztelését mutatjuk be. Először ismertetjük, mikor és kinek érdemes teljesítménytesztelési projekt elindításán gondolkodnia.

Tovább olvasom
2022 globális tesztelési trendjóslatai

Melyek lesznek 2022 legfontosabb tesztelési trendjei? Várhatóan hogyan és hová fejlődik a szoftvertesztelési ipar 2022-ben? Mit olvastunk ki az iparági szakértők cikkeiből, mire számít a szakma?

Tovább olvasom
Visszatekintés 2021 tesztelési trendjeire

2021 végén tekintsünk vissza szoftvertesztelői szemmel a magunk mögött hagyott évre. Cikkünkben összevetjük, mely trendekre számított a szakma, és milyen valós trendek megerősödését tapasztalta Mészáros Attila, a ProofIT K+F vezetője a 2021-es év során.

Tovább olvasom
3+1 tévhit az automata teszteléssel kapcsolatban

A szoftverfejlesztési folyamat felgyorsulásával párhuzamosan a tesztautomatizálás egyre szélesebb körben alkalmazott módszerré vált. Mégis sok félreértés övezi, ezért cikkünkben tisztázzuk az automata teszteléssel kapcsolatban kialakult tévhiteket.

Tovább olvasom
Miért és kinek fontos az IT-kormányzás?

Az informatika által hogyan optimalizálható az értékteremtés? Mi az informatikai-kormányzás célja és feladata? Mi a kapcsolat az üzleti stratégia és az IT-kormányzás között? Melyek az IT-irányítás területei? Mi az a COBIT? Cikkünkben ezeket a kérdéseket járjuk körül.

Tovább olvasom
További cikkek
© 2018 ProofIT Kft. Minden jog fenntartva. / All rights reserved.