Kategória: Blog

2022 globális tesztelési trendjóslatai

Melyek lesznek 2022 legfontosabb tesztelési trendjei? Várhatóan hogyan és hová fejlődik a szoftvertesztelési ipar 2022-ben? Mit olvastunk ki az iparági szakértők cikkeiből, mire számít a szakma?

Tovább olvasom
Visszatekintés 2021 tesztelési trendjeire

2021 végén tekintsünk vissza szoftvertesztelői szemmel a magunk mögött hagyott évre. Cikkünkben összevetjük, mely trendekre számított a szakma, és milyen valós trendek megerősödését tapasztalta Mészáros Attila, a ProofIT K+F vezetője a 2021-es év során.

Tovább olvasom
3+1 tévhit az automata teszteléssel kapcsolatban

A szoftverfejlesztési folyamat felgyorsulásával párhuzamosan a tesztautomatizálás egyre szélesebb körben alkalmazott módszerré vált. Mégis sok félreértés övezi, ezért cikkünkben tisztázzuk az automata teszteléssel kapcsolatban kialakult tévhiteket.

Tovább olvasom
Miért és kinek fontos az IT-kormányzás?

Az informatika által hogyan optimalizálható az értékteremtés? Mi az informatikai-kormányzás célja és feladata? Mi a kapcsolat az üzleti stratégia és az IT-kormányzás között? Melyek az IT-irányítás területei? Mi az a COBIT? Cikkünkben ezeket a kérdéseket járjuk körül.

Tovább olvasom
Manuális tesztelés helyett inkább automatizáljuk a szoftvertesztelést?

Mindig az üzleti igényeket szem előtt tartva érdemes dönteni az informatikai rendszereink átalakításáról, szoftvereink már meglévő funkcióinak és működésének változtatásáról. Minél több tesztet hajtunk végre, annál biztosabbak lehetünk abban, hogy az elvárt funkcionalitás mentén működik majd a szoftverünk. Kinek, mikor éri meg manuálisról áttérni automatizált szoftvertesztelésre?

Tovább olvasom
IT outsourcing: előnyök és hátrányok

Az IT-beruházások tervezésénél kulcskérdés, hogy külsős vagy belsős szakértők bevonásával végezzük-e el a projektet. Melyek az IT outsourcing mellett és ellen szóló érvek? Cikkünkben bemutatjuk.

Tovább olvasom
Mi köze a Boeing Dreamlinereknek a holnapi időjárás-előrejelzéshez?

Hogyan maradhatott észrevétlen egy repülőgép típus triviálisnak tűnő szoftverhibája, ami miatt a világ valamennyi meteorológiai szolgáltatója redukált információmennyiségből modellezte az időjárást közel tíz évig? Miként derült fény a téves adatközlésre? Milyen szoftvertesztek segítettek volna feltárni a hibát? Tesztautomatizáló kollégánk ennek járt utána.

Tovább olvasom
3 menedzsment hiba, ami miatt nem hoz eredményt a tesztelés

A menedzsment részéről mi az a három legtipikusabb hiba, ami miatt nem az elvárt eredményt hozza a szoftvertesztelés? A szakmában eltöltött több mint tíz év alatt volt időnk megfigyelni, döntéshozói szinten melyek a legjellemzőbb hibák, amik egy tesztelési projekt eredménytelenségét okozzák.

Tovább olvasom
A fejlesztéstől a tesztelésig vezető út: A ProofIT története

Hogyan vált a kezdetben szoftverfejlesztő ProofIT-ből automata tesztelő vállalat? A cégünk fennmaradása érdekében létkérdés volt, hogy jó és pontos tesztekkel rendszeresen ellenőrizni tudjuk a szoftverparkot. Így indultunk.

Tovább olvasom
A nem funkcionális szoftvertesztelés típusai

Két nagy csoportba sorolhatók a szoftverteszttípusok, megkülönböztetjük a funkcionális és a nem funkcionális szoftverteszteket. Ebben a cikkben a nem funkcionális tesztelés típusait mutatjuk be.

Tovább olvasom
További cikkek
© 2018 ProofIT Kft. Minden jog fenntartva. / All rights reserved.