Tesztautomatizációs blog

Nyerjen betekintést a tesztautomatizáció aktuális trendjeibe!

A teljesítményromlás 7 lehetséges oka

A teljesítményproblémák, a lassú válaszidő megnehezítik a szoftverek, alkalmazások használatát. Mielőbbi azonosításuk és megoldásuk érdekében összegyűjtöttük azokat a leggyakoribb okokat, amelyek előidézhetik egy informatikai rendszer teljesítményének romlását.

Tovább olvasom
6 elkerülhető adatmigrációs hiba

Az elavult IT rendszerekben tárolt adatok megújult műszaki infrastruktúrába való áthelyezése egyre gyakoribbá válik manapság. Cikkünkben bemutatjuk a leggyakoribb a hibákat, amelyeket viszonylag könnyen el lehetne kerülni egy adatmigráció projekt során.

Tovább olvasom
Mi az az SPOF?

Hogyan kockáztatja az SPOF az IT rendszerek működésének biztonságát? Mivel veszélyezteti az SPOF a szoftverek magas rendelkezésre állását? Miért lenne szükséges azonosítani?

Tovább olvasom
Mit vizsgálhatunk performancia tesztekkel?

A teljesítmény jellegű tesztek és mérések sokfélék lehetnek, melyek a szoftver vagy összetett informatika rendszer különféle tulajdonságait, viselkedését vagy a teljesítménymutatók értékét vizsgálhatják.

Tovább olvasom
Miért gyakori az outsource-olt performacia tesztelés?

A komplex informatikai rendszerek teljesítménymérése nagy szakértelmet követel meg. Alaposan át kell gondolni, belső emberekkel vagy külső szakértőkkel végeztessük el a tevékenységet.

Tovább olvasom
Mi a valódi haszna a teljesítménytesztelésnek?

Tudjon meg többet a teljesítménytesztelésről, amely a potenciális szűk keresztmetszetek és a fejlesztendő területek azonosításához segíti hozzá vállalkozását, és ami lehetővé teszi az informatikai rendszerek teljesítményének javítását és a kockázatok csökkentését.

Tovább olvasom
15 éves a ProofIT – Interjú az alapítókkal

Másfél évtized nagy idő egy cég életében. A ProofIT-nál is voltak éles irányváltások, szoftverfejlesztő cégből szoftvertesztelő céggé alakult a vállalat. Azóta a sokrétű tapasztalataikat felhasználva automata tesztelő termékekkel jelennek meg a piacon. Komplex problémák megoldása közben, niche IT területek tesztelésénél érzik elemükben magukat. A 2007 óta eltelt időről, jövőről, tervekről beszélgettünk a ProofIT vezetőivel, Varga Zsolt CEO-val, Mészáros Attila K+F igazgatóval és Borzák Attila műszaki igazgatóval.

Tovább olvasom
3 érv, amiért érdemes beruházni automata teljesítménytesztelésbe

Miért javasolt automata teljesítménytesztelésbe invesztálni? Cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb érveket, amelyek megerősítik az automatizált, szoftverek által támogatott teljesítménytesztelésbe való befektetés szükségességét.

Tovább olvasom
Oracle adatbázis versenypiaci alkalmazásokban

A ProofIT-tól Varga Zsolt CEO tartott előadást az Oracle szervezésében, 2022 október közepén megrendezett webináriumon. Az adatkezelési előadássorozaton az Oracle legnépszerűbb termékéhez, a Standard Edition 2 üzemeltetéséhez és használatához kaptak gyakorlati tanácsokat a résztvevők.

Tovább olvasom
Mi kell a sikeres adatmigrációs teszteléshez?

Az üzleti kockázatok minimalizálásához a vállalati információs rendszerek időszerű frissítése szükséges, ezzel párhuzamosan pedig a régi alkalmazások adatainak migrálása. Az áttelepítési hibák elkerülhetők, ha megfelelő adatmigrációs tesztelést hajtunk végre.

Tovább olvasom
További cikkek
© 2018 ProofIT Kft. Minden jog fenntartva. / All rights reserved.
Share This